Lucara Diamond Corp

Jag sålde av det sista av mitt innehav i Lucara strax innan jul. Tanken var att samma dag skriva ett inlägg om mina tankar kring försäljningen men det kommer helt enkelt nu istället.

Mina tankar och åsikter kring Lucara som företag har inte förändrats något alls. Jag tycker fortfarande att de är per definition ett “fint” bolag som dessutom redan under Q3 hade slagit prognoserna för hela 2016, rapporten som släpps i februari kommer alltså att vara fantastisk – men jag valde att sälja ändå.

Varför? Jag tycker att marknaden beter sig konstigt, det är svårt att läsa av den. Mikael Syding (fd hedgefondförvaltare) har precis skrivit ett inlägg om marknadens beteende under 2016.

skarmavbild-2016-12-27-kl-20-38-15

Klicka på bilden för att komma till inlägget.

skarmavbild-2016-12-27-kl-20-39-53

Lucaras utveckling under de senaste tre månaderna.

Jag är ödmjuk inför att marknaden kan och kommer att ändra sig och väljer därför bort bolag som till exempel Lucara vars affärsmodell bygger på att sälja diamanter. Omvärldsrisken är för stor. Efter Brexit fick de inte sålt Lesedi La Rona på grund av vad man upplevde som osäkerhet på marknaden efter omröstningen. Med Brexit i sikte och Trump som president, utöver allt annat som sker runt om i världen, vågar jag inte längre tro på en särskilt långvarig bullmarknad. Jag väljer att istället sprida mina risker i mindre konjunkturkänsliga branscher och överväger att hedga min portfölj.

/A

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *