Om mig

Jag som har startat och driver Mina Affärer heter Anna Svahn. Mitt intresse för börsen började under tiden som jag pluggade företagsekonomi, jag arbetade då heltid som event manager med fokus på större forskarevent vid sidan av mina studier. Med mer kapital än tid att spendera började jag fundera på hur jag kunde optimera tillväxten av mina pengar, det var helt enkelt tråkigt att se det ligga på ett trött, stillastående sparkonto. Jag började handla i bland annat investmentbolag, till exempel Melker Schörling, och blev blixtförälskad i börsen.

11391096_622498421182986_3415251719925830570_n

Under mitt sista event, BES2015, med fantastiska forskare inom biomedicinsk teknik.

Efter att jag tog min examen hade jag helt plötsligt mer tid och valde att bygga upp vad jag sen skulle komma att kalla för min ”fun fond”, helt enkelt en portfölj med fokus på hög risk och snabba affärer (swing och day) som kunde finansiera resor och liknande. Eftersom att jag handlar via Nordnet bestämde jag mig för att koppla mitt AF-konto till Shareville. De kommande veckorna handlade jag nästan uteslutande med oljebolag och läkemedelsbolag och tog mig så småningom till Sharevilles topplista där följare efter följare trillade in. Jag fick mängder av frågor och bestämde mig för att starta bloggen för att kunna ha det samlat på ett ställe.

AnnaSvahn

När jag sen satt på ett plan hem från Spanien (en av resorna som är finansierad av min så kallade ”fun fond”) fick jag ett mail av Feminvest  där grymma projektledaren Annou undrade om jag var intresserad av att bli en av deras ambassadörer, något jag mer än gärna ville då tanken med bloggen från början var att kunna inspirera så många som möjligt, framförallt kvinnor som är en underrepresenterad grupp när det kommer till aktiemarknaden, att börja spara och investera mer. I juni var jag även med i premiäravsnittet av Feminvestpodden. Kort efter min första krönika började jag blogga lite för Nordnet och ställde upp på denna intervju där jag för första gången pratade om min strategi med få bolag i portföljen och min förkärlek till hög risk.

Jag gör dock annat än att blogga och handla. I maj fick jag med anledning av min eventbakgrund förfrågan att starta upp en surfingklubb i Malmö för att arrangera JVM i vindsurfing i augusti samma år, vi skulle alltså få ungefär tre månader på oss att sätta ihop ett stort event samtidigt som vi var i uppstartsfasen av klubben. Självklart tackade jag ja och startade tillsammans med en grym styrelse WeSurf Malmö Surfingklubb. JVM gick av stapeln sista helgen i augusti och trots att det var mycket jobb under tidspress så gick det bra.

Ungefär här tänkte jag ta en andningspaus men misslyckades när jag istället åkte runt och föreläste om sparande för gymnasieelever för UP. Ett jätteviktigt och roligt projekt som jag dessvärre slutat med på grund av att jag upptäckte att jag inte hade mer än 24 timmar på dygnet.

I december flyttar jag äntligen upp till Stockholm som jag de senaste månaderna pendlat till under helgerna. Där kommer jag att fortsätta arbeta för att främja kvinnligt sparande, delvis genom denna bloggen men även via gruppen Economista som nyligen lanserades av mig, Isabella Löwengrip, Pingis Hadenius och Ida Åskog och i nuläget har över 23 000 medlemmar vilket gör den till Nordens största grupp för kvinnor som vill lära sig mer om sparande och privatekonomi.